Anonim

Hur får man GRATIS UNLIMITED ROBUX i Roblox! (2019)

I One Piece har Luffy en teknik som heter "Gear 4th", som gör att han kan förvandlas till en förbättrad version av sig själv, ytterligare förstärkt av Haki. Denna teknik har en tidsgräns, och när tiden är ute återgår Luffy till sin normala form och kan inte använda Haki i 10 minuter. Detta nämns i kapitel 728.

Till skillnad från andra shounen-serier är Haki en förmåga som drivs av användarens viljestyrka. Det är inte beroende av deras fysiska styrka eller uthållighet. Detta bevisas ytterligare när Sanji fortfarande kunde använda sin Haki normalt, även när han fastnade i Namis kropp under Punk Hazard-bågen.

Så min fråga är, hur är det möjligt för en person - speciellt en person med så stark vilja som Luffy - att få slut på viljestyrka? Är viljestyrka något som bara kan ”ta slut” så?

Den episoden / bågen var den första som introducerade ett sådant Haki-begränsningskoncept. I själva verket citerar wiki-sidan på Haki den uppsättningen avsnitt för att säga att:

Trots sin stora kapacitet är Haki inte obegränsad eftersom den kan tömmas från överanvändning, vilket gör att användaren inte kan använda den under en viss period medan den regenereras.

Från den sidan tas också den allmänna definitionen:

I stort sett finns det två typer av Haki tillgängliga för alla, med tanke på rätt utbildning, men det finns en tredje typ som endast en viss grupp av "utvalda" sägs ha. Enkelt uttryckt är Haki en förmåga att känna och förutsäga andlig energi (Kenbunshoku), använda livskraft som fysisk förstärkning (Busoshoku) och, för de sällsynta "utvalda", övervinna fiendernas viljestyrka med din egen (Haoshoku).

Således är det bara Haoshoku eller Conqueror's Haki som är direkt bunden till deras viljestyrka. Ett exempel på detta skulle vara:

I kapitel 923 och 924 i Wano-bågen ser vi att Luffys viljestyrka lyckas få några svagare soldater att svimma trots att han slogs ut av Kaido. Kaido själv säger att Luffy har tittat på honom.

Som du sa är ingen av Haki-formerna specifika för en användares kropp. Så Sanji kunde använda dem trots att de byttes med Nami. Men det betyder inte att de inte har några gränser alls.

I WCI-bågen kommenterar Luffy att Katakuri kommer att tömma sin Kenbunshou-haki om han drar kampen tillräckligt länge.


När det gäller Luffys nackdelar som är specifika för Gear 4th, beror det på överanvändning av Busoshoku Haki. Som nämnts på wiki-sidan:

När han använder Gear Fourth använder Luffy omfattande sin Busoshoku Haki genom att belägga armar, ben och mycket av hans torso i den så att de blir svarta av härdning.

Kombinerat med Luffys gummikomposition och hans komprimerade muskelstruktur ger Gear Fourth både explosiv kraft till Luffys attacker och ger honom förbättrade defensiva förmågor långt utöver vad han kan demonstrera med eller utan Gear Second eller Gear Third

Orsaken till Gear 4th explosiv kraft är inte bara Haki, utan hur Luffy komprimerar sin gummikropp. Liknar hur han ökar hastigheten genom att pumpa blodet snabbare i Gear 2nd. Det betyder att hans fysiska kropp är mycket belastad, som Rayleigh nämner när Luffy visar upp dessa förmågor för honom.

När denna gräns har uppnåtts avaktiveras Gear Fourth automatiskt och lämnar Luffy utmattad och knappt kan röra sig. Han får inte heller använda Haki i tio minuter efter att ha använt den här tekniken eftersom den snabbt tömmer hans Haki-reserver. Tekniken beskattar också Luffys uthållighet, eftersom den bara en gång lämnar Luffy så fysiskt tömd i efterdyningarna att han knappt kan stå och slåss, även efter att han har återfått sin Haki och rörlighet.

Akin to Gear Second, med hjälp av Gear Fourth får Luffys ämnesomsättning att öka snabbt. I själva verket, efter att Luffy fyllde sig till en uppsvälld storlek i sin kamp med Charlotte Cracker, med hjälp av Gear Fourth en gång fick han honom att bränna av den enorma mängden han hade ätit på några sätt

Utmattningen och biverkningarna är så stora att han inte ordentligt kan stå och slåss ens efter återfå Haki och rörlighet. Det bör dock noteras att Luffys förmåga att bära dessa nackdelar, eller kanske minska deras effekt, förbättras som ses under hans kamp med Katakuri där han lyckas springa runt och undvika lite även efter att hans första försök misslyckas.

Jag tror att det inte var så att han tappade viljestyrka, men kom ihåg när Luffy kämpade mot Rob Lucci i Impel Down Arc, efter växel 3 blev han mindre. Han sa att anledningen till att det hände var att hans kropp behövde balans, därför hade hans kropp en stor nackdel efter en stor boost vilket var att hans kropp krympte efter att ha blivit stor. Min teori är att 4th Gear är så här och eftersom han använde stora mängder Haki behövde hans kropp balans, därför kunde hans kropp inte hantera någon Haki efter det som nackdelen.

P.S. För att svara på din fråga, nej, du kan inte bara "ta slut" på viljestyrka.