Anonim

Superguy och vänner - Del 1 - \ "POW \" - Goldentusk Web Series

Det finns ett antal mycket tydliga paralleller mellan Tokyo Mew Mew och Sailor Moon, utöver det faktum att de båda är magiska tjejanime. Klockan 7:35 av detta är scenen otroligt lik den här klockan 00:53:10. Det finns andra mycket slående likheter, som karaktärernas personligheter. Har skaparna av endera serien kommenterat likheterna?

Tyvärr har den andra länken du har tagit bort från YouTube så jag kunde inte titta på den, men baserat på att titta på Tokyo Mew Mew-länken som du gav kan jag gissa vilken scen från Sailor Moon du tänker på. Scenerna är verkligen lika.

Men skaparna av serien skulle inte behöva kommentera likheten eftersom Sailor Moon var banbrytande i genren av lagstridighet mahou shoujo (magisk tjej) -serie. De viktig punkt här är kombinationen av sentai (lagstridighet) med mahou shoujo. Att bara säga att Sailor Moon och Tokyo Mew Mew är från samma genre och för samma målgrupp inte nästan förklara deras stora likheter, för varken ser mycket ut alls som någon av de mahou shoujo serie som föregick Sailor Moon.

Före Sailor Moon, den långa historien om mahou shoujo serier var vanligtvis antingen en tjej som kunde förvandlas till en magisk version av sig själv ELLER en magisk tjej från en annan värld som tillfälligt lever i vår värld och använder en jordisk förklädnad förutom när hon behöver förvandlas till sitt verkliga jag för att använda sina krafter. I båda fallen var de flesta tillfällen som hon förvandlade sig till dagliga händelser, INTE för att försöka rädda världen. (Magiska tjejer som lever enbart i magiska världar, såsom Kero Kero Chime eller Akazukin ChaCha, faller inte tekniskt inom genren av mahou shoujo för att alla i deras värld är magiska; a mahou shoujo är en tjej med magiska krafter i en generellt icke-magisk värld.) Samtidigt fanns det en lång historia av live-action sentai (lagstridiga) serier som Power Rangers. Sailor Moon var den första serien någonsin att kombinera mahou shoujo med sentai: ett team av magiska tjejer som försöker rädda världen.

Sailor Moon-mangan sprang i shoujo-mangatidningen Nakayoshi, publicerad av Kodansha. Under sin årslånga löpning byggde Nakayoshi av den framgången genom att introducera mer magiska tjejeserier, varav några var den mer traditionella stilen (Kaitou St. Tail), andra som i den nyligen präglade lagets kampstil (Magic Knight Rayearth, som också var en parodi på RPG-videospel), och en var till och med en parodi på själva genren som maskerade som en typisk mahou shoujo i flera månader innan vi introducerade en plot twist (Card Captor Sakura). De flesta av dessa fick också stor framgång. När Sailor Moon körde slut fortsatte Nakayoshi att försöka lyckan med mahou shoujo, och mötte varierande framgångar (såsom Akihabara Dennougumi Pata-Pi, Cyber ​​Idol Mink, etc.); uppenbarligen återfick Nakayoshi aldrig den höjden av popularitet som Sailor Moon och Card Captor Sakura hade gett den.

En av serien Nakayoshi kom ut med under denna period var Tokyo Mew Mew. Det fick tillräckligt med popularitet för att bli animerad, och anledningarna till dess särskilda likheter med Sailor Moon förklaras av det faktum att det kom så snart på Sailor Moon; det var väldigt få mahou-shoujo-mixad med-sentai serier som ännu är gjorda för att den ska rita från: Sailor Moon var huvudinspirationen för det, kan du säga. Med andra ord är Tokyo Mew Mew ett direkt resultat av Sailor Moon; utan innovationen från Sailor Moon hade Tokyo Mew Mew aldrig kommit till. Eftersom de publicerades i samma mangatidning, kunde förläggarna inte ha brytt sig mindre om det bara var en kopia av Sailor Moon som slog ut för att göra vinst. Om det gjorde något unikt, bra; om det inte gjorde det, skulle de inte ha brytt sig. Eftersom han kom från samma utgivare behövde det inte oroa sig för upphovsrättsintrång genom att "stjäla" idéer. Manga tidskrifter växer mer och mer olönsamma att publicera på tryck (vilket framgår av det faktum att furoku [freebies] de ger bort med varje utgåva har minskat kraftigt i kvalitet sedan Sailor Moon's era), så alla hitserier de kan få är viktiga. Tokyo Mew Mew klarade sig tillräckligt bra och behövde inte göra mycket originalarbete, det behövde bara använda det som gjorde Sailor Moon och träffarna i sitt dagliga arbete. Sammanfattningsvis skulle det inte förekomma skaparna av Tokyo Mew Mew att kommentera likheterna, för det är i princip atari mae ( , en given, uppenbar). Skapare av efterföljande mahou shoujo serier från andra utgivare, som Ai Tenshi Densetsu Wedding Peach eller Cutey Honey F (eller till och med den nyare Pretty Cure-serien), skulle kunna göra jämförelser, men det skulle inte behöva dem att göra det eftersom deras serier är uppenbarligen Sailor Moon- inspirerade (om inte knock-offs) och Sailor Moon drömdes upp av och ägdes av deras konkurrens, så de skulle inte vilja uppmärksamma det faktum.

Detta svarar faktiskt inte på frågan, men det är därför jag tror att de inte är "lika":

Många mahou shoujo-serier (magisk tjej) har liknande element, särskilt de av samma decennium eller genre, som båda serierna är shoujo-serier (riktade till tonårsflickor eller så), så att hitta element eller två liknande eller samma i båda serierna är ingenting konstig. Det är typ av att hitta samma typ av skämt i två olika komedieserier.

Så tomtvis tror jag att deras plot är ganska annorlunda i nyanser och berättelser, även om temat är mycket lika. De är trots allt två serier av samma genre, för samma publik.