Anonim

Sculpting Flash - del 4 - armar, muskler, rustningar, detaljer

I Atelier Iris-serien har alla tre spelen karaktär som heter Iris.

I Atelier Iris: Eternal Mana och Atelier Iris 2: Destiny Azoth, båda har Iris Blanchimont. I det första spelet är hon en stor alkemist som övar de många lärorna från (med undantag för Mull) och hon blev vän med Mana.

Hon dog dock långt före spelets början från att slåss mot Amalgam och lämnade bara sin slutliga skapelse Lita och material och formel för att skapa Ruby Prism

Det här är Iris i det första spelet:

I det andra spelet framträder hon som ett litet barn som tas in av Viese Blanchimont som sin syster (även om man kan spekulera i att Viese och Felt en dag gifte sig och adopterade Iris som sin dotter).

Senare får vi veta att hon har de reinkarnerade krafterna hos Lilith, Creation Mana, som ser mycket ut som henne, vilket förklarar hennes talanger inom alkemi.

Även i Belkhyde finns det som tornet i Marcus och klyftan i Nelva

Och i slutet släpper Liliths kraft Mana genom hela Belkhyde vilket gör Alchemy möjligt igen.

Det här är Iris i det andra spelet:

Jag började bara spela Atelier Iris 3: Grand Phantasm och fick reda på att Iris i detta spel heter Iris Fortner. Det nämns att hon växte upp av en familj av alkemister. Men när hon pratar med Yach om hur hon gjorde Heal Jars för uppdraget, tror han inte på henne och Edge indikerar att Alchemists är sällsynta (ungefär som det som nämndes i det första spelet med Klein). Dessutom verkar det som om ingen känner till Mana och världen verkar vara oupplöst med andra världar som kallas Afterworlds.

Det här är Iris Fortner:

De ser alla lika ut, och de första två spelen antyder en direkt anslutning (med Iris efternamn och hur hon skulle lära sig Alchemy). Är Iris Fortner samma som Iris Blanchimont (som en yngre version av henne från Atelier Iris 1)?

Om så inte är fallet, finns det en djupare koppling till henne och spelets titel? Bortsett från att hon såg ut som den tidigare Iris, var hon alkemist och var huvudperson från början.

3
  • Jag har aldrig spelat dessa spel (bara Eternal Mana, där hon inte dyker upp, och den vagt liknande Ar Tonelico), men kan det vara ungefär som Link i Zelda-serien? Ett gäng "andliga efterträdare" dyker upp över tiden? Eller möjligen till och med ättlingar till den ursprungliga Iris?
  • @Torisuda Arland Atelier-underserierna är sammankopplade historiskt och är inte så långt ifrån varandra som vi ser Rorona då Totori blir äldre i senare spel och det nämns inte Iris eller Mana i dem så jag antar att Atelier Iris 3 är sista gången vi ser "Iris".
  • (forts.) ättling / andlig efterträdare kan vara Iris Fortners relation till Iris Blanchimont men jag har inte tidsramar för när spelen var inställda och om Iris Fortner är Iris Blanchimonts anständiga än Iris Blanchimont är verkligen ett geni eftersom det betyder att Lita kan har barn, men de 2 Iris Blanchimont tror jag är samma med tanke på Edens läge i förhållande till där Avenberry är med de andra identiskt namngivna platserna (Tower of Marcus, Cleft of Nelva) och vad jag nämnde om Young Iris Blanchimont. för jag letar efter källor för att bevisa en koppling om någon

Iris från Eternal Mana och Azoth of Destiny är desamma, de är inställda på olika punkter i tidslinjen. Grand Phantasm skulle ursprungligen äga rum under Iris Blanchemonts alkemikarriär med huvudantagonisten och den unga äldre häxan från det första spelet som hennes lagkamrater, men historien skrotades och förändrades, vilket resulterade i separationen. så Iris Fortner är inte Iris Blanchemont. men Evig Mana Iris och Azoth of Destiny unga Iris är en och samma.