Anonim

Battle Theme OST Guitar Cover & Lesson - DBZ Dokkan Battle - 【ギ タ ー レ ッ ス】 バ ト ル テ テ マ BGM ド ラ ゴ ン ボ ー ル Z 【ド ッ カ ン バ ト ル】

I Saiyan Saga (kom inte ihåg vilket avsnitt, men jag tror att det var när han var med Nappa på en annan planet), nämner Vegeta att Saiyans som är födda från människor och Saiyans är mer kraftfulla än renfödda Saiyans. Det här är vettigt när du ser stunder av Gohan som överträffar Goku på kraftnivå när han blir arg, till exempel när han slåss med Garlic Jr. eller Raditz.

Senare ser vi honom vara tonåring och definitivt överträffa Goku genom att bli SSJ2 först, men vi ser inget av detta slag med Trunks. Trunks överträffar uppenbarligen Vegeta i en strid med Cell, men då vet vi att Vegeta inte använde buffform eftersom det gör dig långsam. Och Gohan överträffar Trunks ännu mer när han är 10 och Trunks är kronologiskt 19 eller mer (2 år i tidskammaren). Senare tränar Gohan inte och Goku överträffar honom, men sedan igen när hans dolda kraft släpps blir han den starkaste karaktären ett tag igen.

Gohan tränar inte mycket, men om han gör det blir han den starkaste. Varför har inte Trunks denna "dolda" kraft, eller kan han överträffa Vegeta när han blir upprörd eller efter en hård träning, som Gohan gör med Goku? Trunks är också en ättling till en människa och en Saiyan, så borde han inte vara mycket kraftfullare än vad han är?

Redigera: Nu har saker och ting förändrats med de nya Dragon Ball Super-episoderna där

Stammar kan överträffa Gohan, Vegeta och Goku vid makten när han blir arg, och det verkar ha lika mycket dold kraft som Gohan. Han får också, när han är upprörd, en ny transformation som ingen annan Saiyan har fått tidigare.

5
  • Kanske för att Bulma som ung hade egentligen inga bra slagsmål, men ChiChi å andra sidan var ganska atletisk och en kämpe, medan Bulma var mer av hjärntypen.
  • @damachk intressant. Jag tänkte också på det faktum att Gohan utsattes för verkliga brutala strider sedan mycket ung, med Garlic Jr, Raditz, Nappa, Vegeta, Freezer, etc.
  • Ja, det kan också vara så att han lärde sig att slåss och använda Chi i en mycket ung ålder under Piccolos mentorskap, medan afaik Gohan inte var det, men jag är inte säker på Trunks. Om du tänker på det kan det också vara ”sinnestillståndet” som påverkar dem. Stammar kan vara mer benägna att rationellt tänka, medan gohan gör sina saker känslomässigt och av hjärtat ...
  • Plus generna. Vi vet alla att Goku är kraftfullare än Vegeta. Även om barn till Goku är starkare än Vegetas, är Vegetas barn som Trunks smartare än Goku, för på Bulmas sida är de en familj av nördar.
  • ja, de ändrade ganska hur kraftfulla Trunks är nyligen i Dragon Ball Super. Nu kan han överträffa Gohan, Vegeta och Goku när han blir arg

När du säger Trunks antar jag att du pratar om Future Trunks. Svaret handlar dock verkligen om träning. I Android Saga nämner Future Trunks att Androids 18 och 19 är mycket starkare än de i hans tidslinje. Future Trunks fick aldrig träning av Goku, alla var redan döda och träning var praktiskt taget omöjligt, fast han fick lite in. Potential för stor styrka, då är två olika saker att uppnå stor styrka. Hade Trunks gått igenom gravitationsträning som Gohan och Saiyans skulle han ha varit MYCKET starkare. Som det är, tränar nuvarande trunks bara tyngdkraftsutbildning i Hyperbolic Time Chamber, och bara en liten bit.

En annan punkt att se är att nuvarande Trunks (barnversion) är starkare än Frieza när Goku först kämpade mot honom. Hans Super Saiyan-form är redan lika med om inte starkare än Goku's makt mot Frieza i den kampen, så han är superstark. Alla andra är bara så mycket starkare. Detta är anledningen till att han aldrig hämtat Gohan / Goku / Vegeta de uppnådde redan sin styrka (mycket senare), och KEPT GOING. Om han bara hade vuxit upp i strid / träning skulle han vara en av de bästa kämparna.

2
  • ja, de ändrade ganska hur kraftfulla Trunks är nyligen i Dragon Ball Super. Nu kan han överträffa Gohan, Vegeta och Goku när han blir arg
  • Till Pablo Trunks är krafter i Super anime inte kanon med mangan. I Manga är Gohan mycket starkare. Anledningen till att Trunks blev så kraftfulla i anime är att Toei behövde mjölka serien så de var tvungna att göra Trunks relevanta men Toriyama å andra sidan visste att Trunks aldrig var tänkt att vara kraftfull på ett sådant sätt, mangan finns ingen Super Saiyan Rage eller Spirit Bomb Sword men han skrev Gohan att kunna slåss mot Kefla som också är dumt kraftfull.