Anonim

••• [AMV] Sword Art Online \ "Winner \" - Swingfly •••

Suguha flyttar bara en kendo när hon visas och tränar i showen. Till och med i Ordinal Scale var hennes video till Kirito av det enda steget. Finns det någon anledning till bristen på variation?

2
  • Jag vet ingenting om Kendo, men jag antar att det är att träna sin disciplin för att göra det enda steget perfekt. Jag är säker på att någon med mer kunskap kan ge ett bättre svar, såvida det inte bara är "Animatörer är lat"
  • "Jag fruktar inte mannen som har tränat 10.000 sparkar en gång, men jag fruktar mannen som hade tränat en spark 10.000 gånger." - Bruce Lee. Suguha behöver inte lära sig ytterligare drag om hon kan avsluta sin motståndare med bara den!

Som någon som har tränat Kendo i 16 år, förhoppningsvis kan jag ge lite insikt.

Tekniken som de alla övar kallas "män (mask)", vilket är en strejk mot huvudet. Detta är den första tekniken som alla lär sig när de börjar, och dess element ses som grundläggande för att utföra alla andra tekniker (de andra grundläggande slagen är mot handleden, buken och halsen [kote, dou och tsuki, respektive]), så det är utförde MYCKET under träningen. Om du skulle se en riktig kendo-övning är det den teknik du ser mest utförd.

När det gäller anime tror jag att de flesta karaktärer är animerade för att göra det, oavsett om du faktiskt tränade det eller inte, det är den mest kända stenografi att visa att karaktärerna gör kendo. Detta liknar en karate som gör en massa slag eller en kickboxare som gör samma spark på en slagsäck.

Jag antar att du hänvisar till detta drag:

Sword Art Online - Avsnitt 15

Även om jag inte är expert på kendo får det sätt som kendo vanligtvis avbildar mig att det specifika draget är en av de grundläggande övningarna som kendokas behöver för att träna så mycket som möjligt. Det är en av de vanligaste rörelserna i kendo-centrerade serier / avsnitt. Några exempel:

Rurouni Kenshin: Meiji Kenkaku Romantan - Öppning 1

Bamboo Blade - Avsnitt 1

Katanagatari - Avsnitt 9

Ett liknande drag i strid är huvudstrejken (män), som Suguha använde när hon hade en match med Kirito:

Sword Art Online - Avsnitt 15

Bamboo Blade - Avsnitt 6

1
  • 1 Jag letade efter den första gifen som ett exempel och kunde inte hitta den. Rekvisita för att hitta en hel massa gifs från olika shower! Tack för svaret!