Anonim

Peteys godiservice. EXE [VARNING: NÅGOT SEXUELLT INNEHÅLL]

Jag har sett det första avsnittet av Neon Genesis Evangelion och i slutet, efter krediterna, fanns det en kort teaser av nästa avsnitt, som slutade med meningen:

Ställ in nästa gång för mycket mer fanservice!

Jag har sett mycket mer amerikanska TV-program och filmer än anime, så för mig har ordet "fanservice" fler dåliga associationer, som några onödiga saker, som inte är kopplade till handlingen. Så om fanservice nämns i en teaser, betyder det något annat i anime, eller tittar folk på anime som fanservice snarare än att se ner på det?

2
  • Konceptet av fanservice har funnits sedan urminnes tider.Uppfattningen om huruvida fanservice är "bra" beror verkligen på ens personliga övertygelse eller övertygelse, och huruvida människor tycka om att titta på det beror också på det förra. Jag är inte säker på att detta är lämpligt svarbart utan att det går överallt (och jag kan se några svar nedan har gjort just det).
  • @Makoto Jag är mest intresserad av vad som är den allmänna uppfattningen, lutar den allmänna befolkningen mer mot att den är bra, eller är dålig, eller är den 50-50?

Fanservice är innehåll som inte är nödvändigt för historiens framsteg utan något som glädjer tittaren / fläkten. I anime är detta vanligtvis sexuellt till sin natur, men kan också vara tips mot fartyg i fandom, cameos eller liknande. Det är något avsiktligt tillagt i hopp om att det kommer att öka tittarna / försäljningen.

Mottagningen mot fanservice är blandad. Eftersom det ofta är av sexuell karaktär har det en negativ effekt för den kvinnliga tittaren i en manlig orienterad show (och vice versa). Och för mer komplicerade serier kan utökad och upprepad användning av fläkttjänster vara störande och sluta irriterande. För en "ecchi" -serie förväntas fan-service och folk skulle klaga om ett avsnitt går utan det.

I slutändan är fanservice en balans mellan mervärde utan att distrahera från showen. Ibland kommer detta att skada viss demografi för att öka den viktigaste. Men det är en balans som tas för att öka tittarna.

När det gäller det nämnda exemplet i Neon Genesis Evangelion var det något ovanligt att nämna det så direkt i förhandsgranskningen när jag tittade på showen. Eftersom det inte är en fan-service-orienterad show, verkar det som ett ganska desperat drag att öka tittarna eftersom det indirekt säger att det inte finns något mer intressant som kommer upp i nästa avsnitt. Jag kanske saknar ett historiskt sammanhang här, men showen förväntades aldrig bli så populär som den blev.

2
  • Kan du svara på vad som är den populäraste åsikten bland tittarna? Lutar den allmänna befolkningen mer mot att det är bra, eller är dåligt, eller är det verkligen nära 50-50 när det gäller att betrakta fanservice som något bra eller något dåligt?
  • 1 Jag tror att själva ordet inte är meningsfullt, det är inte positivt eller negativt. Det används helt enkelt för att beskriva den typen av innehåll. Då kan folk lägga till sin åsikt utöver det, men ordet i sig betyder inte att det är bra eller dåligt. För den allmänna uppfattningen om fanservice i en show är det tydligt att de flesta tittare inte har något emot det. Det finns i de flesta anime, vilket innebär att de flesta har antingen ett neutralt eller positivt svar på den vanliga fanservice i de program de tittar på. Annars skulle det inte vara där. Jag upprepar, fanservice läggs avsiktligt till för att det fungerar.

Allt men jag tror inte att vi verkligen kan svara på "tycker folk om att titta på fanservice"en del av frågan. Eftersom detta överlämnas till betraktarens åsikt, kan vi komma in i vad" fan-service "innebär i anime.

Din definition av "något onödigt och "inte ansluten till plot ", förutom när man talar om att titta på det för plot (definition kan betraktas som nsfw, slå upp det efter eget gottfinnande) är ganska exakt.

Fanservice-innehållets direkta avsikt är att behaga publiken, vilket ofta leder till innehåll av sexuell karaktär i anime riktad mot Shounen och ibland Shoujo-demografi.

Dessa scenarier kan komma fram genom olika orsaker. Orsaker i universum sträcker sig från karaktärens oskuld till oavsiktlig walk-ins. Men det är inte ovanligt att man har skriptade "strandepisoder" eller "badscener" där antingen underförstådd nakenhet eller absurt små bikinier visas som en form av fan-service.

Därför antyder fantjänsten som nämns i teasern att fler sådana scener kommer att visas. Men efter mitt minne av serien visas inga verkliga kroppsdelar i dessa scener. Med undantag för regissörens klippversion, som innehöll bröstvårtor på vissa karaktärer.

2
  • Kan du svara på vad som är den populäraste åsikten bland tittarna? Lutar den allmänna befolkningen mer mot att det är bra, eller är dåligt, eller är det verkligen nära 50-50 när det gäller att betrakta fanservice som något bra eller något dåligt?
  • 1 @ TK-421 Fläkttjänster säljer till den demografiska målen där den tillämpas. Med det kan vi åtminstone säga att en majoritet antingen gillar eller tolererar det. Denna inställning kommer emellertid att variera per serie, per ytterligare demografi och till och med per geografisk lokalisering. Det är inte ovanligt att den typen av scener censureras när de blir anime eller när de släpper den i USA eller ibland till och med inom Japan själv. Så nej, inte riktigt.

De flesta TV-program (Anime eller inte) bedriver fan-service av något slag. Generellt sett betyder det att du ger publiken exakt vad den vill ha. Det kan betyda allt från att se ett långt bryggande förhållande brygga till ett romantiskt, eller det kan betyda att två karaktärer äntligen har ett slagsmål som lyfter fram deras krafter.

I Japan finns det dock mer tillåtna regler om nakenhet än det finns någon annanstans, så "fan service" blev ofta synonymt med en naken scen med kvinnliga karaktärer. Anime Super Dimension Cavalry Southern Cross (som är den andra bågen i den amerikanska versionen av Robotech-serien) har just en sådan scen i det första avsnittet, där den huvudsakliga kvinnliga karaktären visas topless i duschen (det är därför Netflix-versionen är TV-MA, medan den ursprungliga TV-serien bara beskärde den).

När de amerikanska marknaderna växte, tonades de dock ner till mer "acceptabla" nivåer av sexualitet som involverade saker som samhällsbadhus (vanligare i japansk kultur) eller baddräkter. Naruto-serien presenterade "Sexig teknik / Jutsu" (länken kan vara något NSFW), där huvudpersonen antar formen av en knappt klädd eller till och med naken kvinna (med nyckeldelarna dolda).

Evangelion använde nästan säkert det som en plåga för att öka tittarna, eftersom den ursprungliga TV-serien verkligen inte pressade gränserna så mycket (om något, serien kretsar kring hur blygsamma huvudpersonerna är med varandra). Filmen Evangelions slut, konstigt nog, gick åt andra håll med scener som

en döende Misato som kysser Shinji som en älskare och säger att de kan "göra resten senare".

Rebuild Evangelion-filmerna har varit ännu mer rasande med

Shinji går in i Rei's lägenhet för att skicka tillbaka något till henne. Han hamnar på att knacka över en väldigt naken Rei och falla på henne på ett sådant sätt att han inte visar något.

Anses det bra?

Det beror på. Kotaku granskade No Game No Life och noterade detta

Shiro är 11 år i No Game No Life. Bara i det första avsnittet får vi två trosskott av henne. Under loppet av serien är hon naken flera gånger (men naturligtvis är det självcensurerat på ett eller annat sätt); och även om hon är den enda som är ung, är hon långt ifrån den enda tjejen som ses i olika tillstånd av klädsel.

Och senare

Men används som satir eller inte, det förändrar inte det faktum att fanservice, trots att den aldrig ersätter handlingen, fortfarande är en konstant närvaro och 11-åriga Shiro är en del av det.

Vissa program lutar starkt på fanservice för att dra tittare, till den punkt där handlingen kan drabbas. Mest anime som anses vara "bra" tenderar att vara de med en solid plot.

1
  • Kan du svara på vad som är den populäraste åsikten bland tittarna? Lutar den allmänna befolkningen mer mot att det är bra, eller är dåligt, eller är det verkligen nära 50-50 när det gäller att betrakta fanservice som något bra eller något dåligt?

Anime är underhållning. Fläktstjänst finns för att underhålla.

Precis som det finns lägre eller högre kvalitet anime, kommer det att finnas lägre eller högre kvalitet fläkttjänst.

Och som med alla former av underhållning är det mycket subjektivt.


Men när det gäller de sista orden i Neon Genesis Evangelion är jag inte säker på att översättningen är korrekt.

Jag tror att vad Misato Katsuragi säger är "Kono tsugi mo sabisu sabisu". Som ungefär översätts till, "Nästa är på huset".

Detta skulle vara en hänvisning till hennes hårt drickande.