Anonim

Ian Carey ft. Snoop Dogg & Bobby Anthony - Last Night (Official Music Video) [1080 HD]

Ibland ser jag förbud på kongresssidor Yaoi paddlar; kanoliknande paddlar med Yaoi eller liknande fraser (till exempel Seme, Uke eller Yuri) skrivna på dem.

Jag förstår att någon som har en Yaoi Paddle går runt och slår folk på rumpan med den, vilket förmodligen är anledningen till att de är förbjudna (eftersom jag har sett många klagar på att de gör ont) - men varför är det en sak i första plats?

När och var har Yaoi Paddles sitt ursprung?

4
  • Jag har sett några påståenden om ursprung, men inga var mycket tillförlitliga källor
  • Jag vet att de kom fram runt '00 / '01 och fick mer popularitet mellan '02 och '04 på grund av förbuden. Jag tror att de ursprungligen började sälja på Yaoi con, strax efter att ha gått till ota con. Där en uppsättning människor slumpmässigt slog människor med det utan samtycke, vilket också ledde till förbudet.
  • @Dimitrimx är det en rent västerländsk sak?
  • Med tanke på att det är förbjudet på flera nackdelar genom USA, Europa och till och med flera i Asien, tror jag inte att det kan begränsas till en "västerländsk sak".

Efter att ha följt upp några berättelser som jag hört om yaoi-fans som jag känner från konventioner, och många resor på WayBack-maskinen för att hitta gamla / borttagna inlägg efter det första förbudet, kom jag ner till denna ganska konsekventa historia både online och bland fansen.

Den ursprungliga yaoi-padden gjordes som ett upptåg mellan två vänner. Den som fick den var en yaoi manga / doujishin-konstnär, som gjorde en hel del av hans inkomst på detta sätt. Det sägs att denna händelse hände på yaoi con, därav andra människors intresse vid den tiden, och den enorma ökningen av förfrågningar om yaoi-paddlarna.

Jag skapade ursprungligen den första yaoi-padden, med vedbrända bokstäver och en högblank akrylfärg för ägaren av företaget "hen da ne".

Det var menat som ett skämt eftersom han och jag är vänner och över 33% av hans verksamhet är beroende av försäljningen av yaoi manga och doujinshi, och hans affärsmodell inkluderar att skrika ut fångstfraser till passerbys i samhandlarrum (som "geeeeet your glödheta yaoi-böcker här! "och" heta pojkar i snäva byxor här ").

Han gillade nutiden så mycket att han bestämde sig för att massproducera dem (till min bestörtning utan mitt slutliga samtycke). Och därmed har sålt dem sedan dess.

Från http://adf-fuensalida.deviantart.com/journal/15376535

Inlägget sa också att den ursprungliga yao-paddel uppfanns 2002/2003 av akicafe, och rättigheterna för massproduktion har sedan dess köptes av hendane

Strax efter massproduktionens början började förbud att följa snabbt på grund av det stora antalet "incidenter" kring paddlarna i nackdelar. Flera av dessa berättelser finns online. Allt om något i linje med "Jag kände en intensiv smärta som rann genom mina underdelar, när jag vänder mig om för att se vem som gjorde det, jag ser den här lilla flickan som bär en enorm yao-paddel smälta in i en grupp människor i cosplay med fler paddlar". Några av dessa fall uppgav till och med att paddeln bröt / splittrades, vilket ledde till att de uppgraderades 2005, och också införandet av yuri / uke-paddlar.

Mellan 2004 och 2006 fick paddlarna sin massiva medieuppgång som svar på förbuden och polisens inblandning. Efter denna medieuppgång uppstod ännu fler förbud som en förebyggande åtgärd för nackdelar över hela världen.

TL; DR

De härstammar från ett skämt mellan en yaoi-konstnär och hans vän omkring 2002 och följde upp köpet av massproduktionsrättigheter mellan 2002-2003.