Anonim

Dr. Stone [AMV] - Within Temptation - Tom Eyes

I Dr. Stone kunde Sekku inte göra krut längre eftersom Tsukasa har kontrollen över grottan full av fladdermöss, en källa till saltpeter som används i pistolpulver och salpetersyra. Så på vilket annat sätt kunde Sekku skapa den saltpeter som krävs?

Kan Sekku också göra pistolbomull eller TNT istället för krut och använda det för explosivt istället för krut? Om ja, hur skulle det kunna göras?

I kap. 8 när de gör krutet hade Senku redan en påse kaliumnitrat (saltpeter) beredd som han säger att han förberett långt i förväg. Kom ihåg att innan Senku och Taiju tog tillbaka den förstenade Tsukasa och hörde hans avlivning av flockarna hade de monopol på grottan med salpetersyran, vilket gav Senku gott om tid att göra den användbara kemiska saltpeteren. Förutom dess användning som en komponent i krutet, som verkligen var en av Senkus överväganden, är kaliumnitrat ett bra gödselmedel om de ville plantera några grödor och en av de enklare kemiska oxidationsmedel som han kunde göra.

Om varför han inte försökte använda ett annat sprängämne är inte uttryckligt men TNT skulle inte ha varit ett livskraftigt alternativ av en mängd olika skäl. Jag läser mest av wikipedia för detta men det första steget är att nitrera toluen i närvaro av salpetersyra och svavelsyra, medan de har lite salpetersyra får de inte svavelsyra förrän mycket senare eftersom processen för att göra svavelsyra inte är ' t något de hade verktygen att göra. Båda dessa kemikalier är mycket farliga och de har ännu inte glasvaror för att lagra dem på ett säkert sätt. TNT började också som gult färgämne, människor från tidigare åldrar var inte riktigt dumma och riktigt döda, men eftersom TNT är otroligt stabil under standardförhållanden, vilket är en av dess viktigaste funktioner. För att detonera det behöver du någon form av sprängkapsel som i sig är ett litet sprängämne och vid den tidpunkten vill du förmodligen bara ha ett annat sprängämne. Pistolbomull liknar det eftersom det kan tillverkas med hjälp av växtfibrer och salpetersyra men är mycket instabilt i den formen och i sin rätta form kräver det också svavelsyra. Teoretiskt sett kunde de ha gjort något annat som inte innehåller svavelsyra, olja eller bättre behållare men krut är stabilt och kraftfullt nog för den begränsade tid och resurser de hade

2
  • Så om Senku redan har en handfull saltpeter och Sulfiuric Acid (erhållen från vulkanen), varför fortsatte han inte att göra krud utan försökte istället skapa mobiltelefoner?
  • @DimitriosDesyllas Senku är en förespråkare för icke-våldsamma lösningar på problem, när han diskuterar vad de skulle göra med krutet säger han att han kommer att använda det som ett hot mot Tsukasa snarare än att döda honom med det. När de får svavelsyra är det tydligt att Senku inte vill döda Tsukasa och hans anhängare utan omvandla dem, och börja med att ta kontakt med Taiju som han inte har talat med på månader.

Spoilers från mangan

I kapitel 77 gör han nitroglycerin,

.

De får nitroglycerin (C3H5N3O9) från glycerol / glycerol (C3H8O3) + salpetersyra (HNO3) + Ms Sulphurina (H2SO4). Det är verkligen ljusgult och ångorna kommer att orsaka huvudvärk / yrsel

.

Hur Senku gjorde nitroglycerin