Anonim

Alan Walker - bleknat

Medan han kämpade mot Janemba i DBZ-filmen hade Goku en gloria.

Även medan han förvandlades till SSJ3 sa han till Janemba att han är den andra som skjuter honom så långt, för att han ska vända SSJ3 (första gången mot Majin Buu).

Men levde inte Goku efter att han dödade Buu?

Finns det något jag saknar?

DBZ-filmerna är vanligtvis lite udda när det gäller den övergripande kontinuiteten. De kan vanligtvis sträckas för att passa, men de flesta passar inte särskilt bekvämt i serien som helhet (med undantag av History of Trunks, vilket är en ren kontinuitet) och hamnar mellan avsnitt, i udda delar i serien (som den här), eller gör bara inte så många referenser till tidslinjen.

Som sagt, de flesta filmer har en "konsensus" placering från fansen, eller åtminstone tillräckligt för att placera den på rätt plats. För den här filmen är här vad DBZ-wiki har att säga i frågan:

Filmens händelser inträffar under Majin Buu Saga, ungefär innan Majin Buu-konflikten når sin höjdpunkt med Super Buu. När Goku förvandlas till en Super Saiyan 3, säger han att kampen med Majin Buu var den enda gången han någonsin hade drivits hittills. Detta antyder att Majin Buu Saga händer inom filmens bakgrund. Den feta Majin Buu ses inte någonstans, men om Kid Buu har besegrats, borde både Goku och Vegeta leva igen. Detta, tillsammans med förmågan hos Goten och Trunks att smälta som Super Saiyans, föreslår att Dragon Ball Z: Fusion Reborn är inställd kring avsnitt 253, där Goten och Trunks framgångsrikt använder Fusion-tekniken som Super Saiyans för första gången. Dessutom är Mr. Satan inte i Majin Buus hus i filmen, vilket överensstämmer med det faktum att han lämnade Majins hus i avsnitt 253 för att få hundmat till Bee. Som visas på Videls klocka äger filmen på en lördag den 16: e; vilket är nio dagar efter den 25: e världsmästarturneringen för kampsport (som ägde rum den 7 maj i ålder 774).

[Källa]

I grund och botten är den här filmen placerad inom Buu-sagan, medan Goku är död, men efter hans SSJ3-transformation. Som du kan se, "passar" den i kanon, men väldigt konstigt (enligt min mening).

Så varför har Goku en gloria? Eftersom han tillfälligt är död. Men han verkar vara avstängd under hela serien och lyckas fortfarande rädda universum, så det borde inte vara så förvånande.

1
  • En annan brist är i Janemba-filmen, goku och vegeta skulle smälta sin kropp för att besegra honom. Men mot Buu på kai-planeten kommer Goku att bli förvånad över att se Vegeta ha en kropp ??? Det är som om Goku aldrig träffade Vegeta efter att han är död.