Anonim

UNBOXING! SO6P: Madara Uchiha Statue av Singularity Workshop

Som min fråga ställer, gifter de sig med sin egen kusin? Jag undrar det här för jag minns att Obito berättade för Naruto att Sasuke var hans släkting i volym 71 kapitel 683: Jag drömde samma dröm. Jag minns också att Madara sa samma sak till Sasuke och Obito, vilket fick min uppmärksamhet.

Så enligt vad jag har läst i mangan säger de att deras blod är alla förbundna, vilket gör dem alla relativa? Så om de är släktingar som gör dem till kusiner eller något liknande? Om de slutar bli kusiner, gifter de sig med sin egen kusin? Störs inte det för dem eller har jag fel och i Uchiha finns det fortfarande olika familjemedlemmar men har samma efternamn, vilket gör dem alla till "släktingar"?

4
  • Alla på jorden är faktiskt din kusin ... så ja: P
  • Uchiha har en gemensam förfader, Indra Otsutsuki. Jag antar inte att Uchiha har någon form av oro när de gifter sig med en annan Uchiha, för i grund och botten är rötterna för djupa. Om din ovannämnda kapitelcitation har kopian jag kontrollerat en översättning av Obitos dialog på detta sätt: "[Jag är] en Uchiha som Sasuke ..". Det antyder inte direkt att de är släktingar i blodet
  • Enligt koreansk tradition är det faktiskt förbjudet att gifta sig med någon med samma efternamn som du. Efternamn hade använts kontinuerligt i Korea i flera årtusenden ... gör matte. (Den vanligaste, Kim, har över en miljon medlemmar, inklusive den nuvarande nordkoreanska ledaren.)
  • "Incest is Wincest" - Some Random Greek Guy: v

Ja det är de. De vet nog det. Och de är inte så nära besläktade, hur som helst.

Historiskt sett hade det ofta varit fallet i ädla och särskilt kungliga familjer att gifta sig inom familjen (ofta med relativt nära släktingar) - antingen för att äktenskapet med en lägre klass hade en för låg status och det bara inte var mycket av klass, eller helt enkelt för att hålla pengarna i familjen. (Ett särskilt dumt exempel är den ptolemaiska dynastin i Egypten.)
Det hände även i icke-ädla familjer också; något berömt var flicknamnet på Franklin Roosevelts fru, Eleanor Roosevelt, också Roosevelt (hon var Theodore Roosevelts dotter), även om deras gemensamma förfader var sex generationer borta.

När det gäller Uchiha-klanen är det faktiskt vettigt - de vill maximera chansen att deras blodlinje manifesterar sig i avkomman. Och med tanke på hur stor klanen är (eller åtminstone hur stor den var innan Itachi förstörde allt), är chansen att det i många fall finns många generationer till närmaste gemensamma förfader.
Jag misstänker att Uchiha-äldste faktiskt försökte se till att inte gifta sig särskilt nära släktingar för att minimera inavelproblem; med tanke på hur galna många av Uchiha-medlemmarna slutade bli ... för allt vi vet misslyckades de fortfarande, och de sista få Uchihas led av inavel i sina anor.

På ett sätt men inte nödvändigtvis. Alla tre, Obito, Madara och Sasuke, är trots allt Uchiha, så de är något nära släktingar, men det betyder inte att deras föräldrar eller morföräldrar var samma människor. Det betyder bara att när du går långt tillbaka har de någon släktlinje till Indra, men det var dussintals generationer tidigare. Det är fullt möjligt för Indras-barn att sprida ut tillräckligt för att du kan ha grupper av familjer som bara har en förbindelse mellan dem och någon annan uchiha är Indra. De gifte sig antagligen också ibland utanför Uchiha, vilket skulle hjälpa till att diversifiera genpoolen.

Verkligen dock så länge du undviker dina syskon och dina kusiner är inavelproblemet nästan obefintligt ändå. Baserat på vad som visades var klanen förmodligen några hundra starka före massakern, så det skulle sannolikt finnas gott om uchiha att välja mellan utan att inavel var ett verkligt problem. Visst skulle det ibland hända, men när det gäller dessa 3 specifikt finns det troligen ingen större relation. Madara kan vara en stor farbror för dem, och Obito och Sasuke kan vara direkta kusiner, men det är det närmaste vi kan spekulera med tanke på att vi vet att Obitos föräldrar inte är Sasukes, men inte förhållandet mellan endera uppsättningen föräldrar, och Madara och hans bröderna hade inga kända barn, vilket avslutade hans direkta familjeblod.

Tekniskt ja, men egentligen inte längre än om två brittiska personer med efternamnet "Smith" gifte sig. De var en klan (och sannolikt en stor) så länge de undvekt äktenskap med någon som var närmare släkt än en tredje kusin, borde de inte behöva oroa sig för mycket för inavel.

Nästan alla Uchiha utom kvinnorna som gifter sig in i klanen är släkt. Så när en Uchiha gifter sig med en annan Uchiha, gifter han sig med en släkting. Men notera att eftersom Uchiha-klanen och andra klaner i Naruto-universumet är ganska stora är många av klanmedlemmarna avlägsna besläktade, varvid det senaste förfäderna eller förfäderparet är generationer och generationer före sin tid, så det är troligen så att klanerna från Naruto lider inte av inavel eftersom i de flesta fall närmaste släkting som en Uchiha eller Hyuga gifter sig med är en andra eller tredje kusin, med mer avlägsna släktingar som är vanligare äktenskapspartner, vilket inte orsakar problem med syskon eller kusinavel men fortsätter avkomman i nästan lika stadig takt.

Ja, en familj är en enhet som består av föräldrar och barn, en klan är en grupp av sammanhängande familjer som delar en gemensam förfader och gemensamma mål. före Boruto baserades klansystemet i naruto runt det feodala Japan. i feodala japan tog kvinnor som gifte sig med en klan inte klannamnet. som sådan före boruto var någon med namnet Uchiha Uchiha av blod. Uchiha liksom alla klaner med en Kekkei Genkai som nästan uteslutande gifte sig med andra Uchiha, detta var för att bevara Sharingan från att inte bara komma utanför Uchiha-klanen utan för att bevara dess makt och interbreeding med kusiner är inte emot lagen på de flesta ställen eftersom chansen att producera ett barn med en fosterskada med en kusin är max cirka 3 eller 4%

Jag är ganska säker på att klanerna är inavlade. När Itachi massakrerade hela klanen ser vi inte Sharingan hos andra än människor som heter Uchiha (förväntar sig Kakashi, men han fick hans från Obito). Kvinnor kan ärva Sharingan, sett med Sarada, så det är säkert att anta att de kan ge det till sina ättlingar. Eftersom kvinnor tenderar att ta sin mans namn och sina barn också, kan dessa hypotetiska icke-Uchihas ärva Sharingan men det finns det inte. För att inte tala om Itachis flickvän var också en Uchiha. De kanske inte är nära besläktade, men de delar fortfarande gemensamma förfäder. Det betyder inte att Uchihas bara gifter sig i sin klan, men troligen gör de flesta det. Samma sak med Hyuuga-klanen, allas ögon är tomma och elevlösa, men Hinatas barn med Naruto har blå ögon. Deras barn har också Byakugan, så ögontekniker kan troligen gå vidare från kvinnor. Detta bevisar också att Sharingan kan överföras av kvinnor också.