Anonim

Anime-par ♥ Stereokärlek ♥ AMV

Det stod inte direkt i The Melancholy of Haruhi Suzumiya att Haruhi har känslor för Kyon men det kan antas att hon hade på grund av sin inställning till honom (som att försöka fixa håret i ponnysvans eftersom Kyon berättade för henne att det passar henne eller att ha Kyon den enda personen med sig när hon omedvetet ville förändra världen).

Och det sägs inte heller direkt att Kyon hade känslor för Haruhi. Oftare har Kyon visat sig ha känslor för Asahina istället. Det finns dock tider att det kan ses att Kyon brydde sig om Haruhi.

Min fråga är, var Kyon kär i (eller utvecklade han några kärleksfulla känslor för) Haruhi? I så fall är det möjligt att det där känslan orsakades av Haruhis makt och inte Kyons verkliga känslor (eftersom Haruhi bara kan tänka sig att ha en esper, skulle tidsresenärer och utomjordingar vara bra, och den kommer att existera)? Om han inte verkligen är kär i Haruhi eller om han är kär i Asahina, varför påverkas han inte av Haruhis makt (förutsatt att Haruhi trodde att det skulle vara bra att ha Kyon kär i henne)? Eller är det så att Haruhi inte tänkte på något sådant (detta verkar vara omöjligt eftersom hon till och med drog Kyon när hon skulle förändra världen) eller så är hon inte riktigt kär i Kyon (verkar inte vara fallet också)? Eller påverkar Haruhis makt inte människors känslor? Om Kyon verkligen är kär i henne (från hjärtat och inte från Haruhis krafter), hur kan det då vara? Var Kyon undantaget från Haruhis styre eller kan Kyon på något sätt upphäva Haruhis makt?

4
  • Jag har inte ett fullständigt svar på om Kyon gillar Haruhi eller inte, men om han gör det, tror jag inte att det beror på hennes krafter. Om det var, varför hindrade han henne från att göra om världen till deras personliga kärleksbo i slutet av Den melankoliska? Min teori är att Haruhi gillar Kyon precis som han är, och av den anledningen låter hennes undermedvetna aldrig sina krafter påverka honom, eftersom han är en del av världen som hon inte vill ändra.

Det kommer inte att finnas ett definitivt svar på den här frågan, och det är förmodligen avsiktligt från franchiseskaparens sida. Med det sagt finns det en tankeskola som säger att det faktiskt är Kyon som omedvetet kontrollerar världen, och att Haruhis krafter och de konstiga besökarna och Kyons engagemang med dem alla faktiskt är för att tillfredsställa Kyons undertryckta önskan om ett mer intressant liv.

Tänk på att saker och ting går i allmänhet enligt Kyon och att det är Kyon, inte Haruhi, som får njuta av frukterna av att vara omgiven av utomjordingar, tidsresenärer och espers. Och naturligtvis får Kyon visa tillgivenhet för, och för det mesta, har den återlämnats av, alla kvinnliga karaktärer, och Koizumi tävlar inte alls med honom i den avdelningen.

Så i slutändan existerar världen verkligen för att tillfredsställa Haruhi eller för att tillfredsställa Kyon? Och om alla är de de är helt enkelt för att Kyon vill att det ska vara så, kan han verkligen älska någon av dem?

2
  • 1 Jag hatar denna teori.
  • Koizumi verkar undertrycka sin egen personlighet och skapa en falsk person som låter honom uppfylla sin roll i Haruhis liv. Att konkurrera med Kyon om flickornas tillgivenhet skulle strida mot den rollen. Det är därför han inte gör det.

Jag tror att Haruhi och Kyon är sammanlänkade genom universum. De lätta romanerna, manga, anime och film antyder starkt att man inte kan leva utan den andra. För att någon värld ska kunna existera måste de vara tillsammans.

Jag spekulerar i att de känslor han upplever med Mikuru är rent fysiska. Han är en 14-15-årig pojke och han står framför en storbröst, men ändå blyg tjej - naturligtvis vill du ha det. Däremot är Nagatos karaktär svårare att läsa, och jag skulle behöva läsa om och titta på serien igen för att få fullt grepp om deras förhållande. Det bör dock noteras att Yuki bara går ut ur sin roll som passiv observatör för den aktiva medlemmen när Kyons liv, eller hennes intressen äventyras. Och jag tror att Kyon ger Yuki den individualism som hon önskat sedan födseln, så på ett sätt komplimangerar de två varandra och fungerar som spegelbilder till varandras karaktärer. Jag kunde stödja detta genom att analysera förhållandet mellan Yuki-Mikuru och se att Kyon betraktar henne som ett älskvärt sexobjekt, medan Yuki betraktar henne helt enkelt som ett objekt. Oviktig.

Tillbaka till Haruhi, som jag tror Kyon har en riktig, grundad och fantastisk romantisk relation med. Haruhi komplimangerar Kyon perfekt, och vice versa också! Endast Haruhi kan få Kyon att agera och förändras som en karaktär. Så mycket som Kyon klagar på är det bara genom Haruhi som han får en verklig upplevelse i sitt vardagsliv. För Haruhi är Kyon den enda personen som kan jorda henne utan att förlöjliga henne, den enda som utmanar hennes auktoritet och den enda som kan säga nej till henne och komma undan med det. Och så mycket som hon kämpar och tikar på honom, går hon igenom den mesta förändringen när hon äntligen accepterar hans råd och ibland hans kritik. Att vara tydlig och hänvisa till seriens största avsnitt Haruhi Suzumiyas melankoli kapitel VI, skapar de ömsesidigt ett slutet utrymme för att utforska sina verkliga önskningar för varandra.

Kyon, som vill återvända till den gamla världen, medan Haruhi vill förbli i en fantasi; normalt skulle sådana kontrasterande åsikter resultera i världens slut. Det är dock Kyons insikt att han gillar Haruhi helt enkelt för att hon är Haruhi, som förändrar allt. Det är hans insikt att han kanske gillar Mikuru för att hon är het, och han kanske gillar Yuki för att hon är en dålig röv, men han gillar Haruhi för att hon bara ... Haruhi. "En lärare skulle fråga, vad betyder den här personen för dig?" frågar Kyon, och han svarar själv och säger att han inte skit om huruvida hon är ett hopp för evolution, en tidsavvikelse eller en gud. För Kyon, och det betyder för Haruhi, hon är bara hon själv och i det, när hon är hon själv, är hon perfekt. Jag tror att han inser att Haruhi i sin tur älskar honom för att han helt enkelt är sig själv. Inte för att han kan kontrollera henne, innehålla henne och blidka henne som de andra, utan för att han är den enda andra personen som kan titta på henne och gå "Du är en idiot".

1
  • 1 Du kanske vill formatera svaret i flera små stycken för att göra det lättare för läsarna.

Okej, det finns många teorier om detta ämne. Jag antar att sanningen är, paret du stöder, du är fast besluten för att hitta delar i filmen som antyder att de gillar varandra. Även om det i allmänhet inte betyder det, tolkar du det så och böjer dig för att hitta skäl.

I slutändan är det bara en anime oavsett lol, jag dör fortfarande för att ta reda på vem Kyon slutar med, även om vi alla vet att det troligen är Haruhi. Det har nästan alltid varit det faktum att huvudflickan blir huvudpojke och anime-starten har varit ganska uppenbar om det. Men jag måste erkänna att det gick framåt, det verkade som om Kyon berättade för sin ståndpunkt i berättelsen att han gynnade Mikuru på ett slags sätt och Yuki på sitt eget unika sätt - hur hon alltid räddade honom och var så intelligent, men det verkade ju ju längre serien gick, desto mer irriterande och irriterande fann han att Haruhi var.

Men i Haruhis försvinnande tror jag att han började inse / eller visa tittarna att Haruhi faktiskt var en viktig del av hans liv och alla hennes irriterande galna idéer gjorde faktiskt att världen han lever i bättre. Detta är dock också den del han faktiskt visar sin uppenbara förkärlek för Yuki, i den sista delen när det snöade och han var fast besluten att rädda henne. För en gångs gång i anime avslöjades hans förtjusthet i Yuki och Haruhi och inte bara Mikuru för publiken, men det var inte nödvändigtvis då han insåg det.

Sammantaget är det ganska uppenbart att Haruhi och Kyon kommer att hamna tillsammans, även om de tycker att varandra ibland är outhärdliga och irriterande. För att vara ärlig gillade jag alltid Itsuki Koizumi och Haruhi tillsammans - jag trodde att han skulle behandla henne bättre än Kyon, damens man och playa men jag kan dock uppenbarligen se att även om Koizumi gjorde som Haruhi var det helt ensidig.

Det är tråkigt när dina favoritpar inte träffas men du måste bara komma över faktum och hur som helst, parningarna är vanligtvis ganska uppenbara redan i början av anime eller av huvudpersonerna. Påminn dig bara om att det är en anime och ha en låda med vävnader vid din sida. T_T

Enligt haruhi.wikia.com:

Kyon anser att Haruhi är en irriterande och hänsynslös tjej, även om han tror att hon kan vara en snäll, begåvad person om hon lär sig att lugna sig och hjälpa andra istället för att kräva saker. Under hela serien utvecklar Kyon ett kärleks- / hatförhållande med Haruhi; han klagar alltid på Haruhis orimliga krav, ändå hjälper han ändå till att uppnå de flesta av dem.

Till skillnad från de andra tre Brigademedlemmarna ser Kyon Haruhi mer som en människa än en mystisk faktor och behandlar henne som en, vilket leder till flera risker för att hon förstör världen. Trots detta hävdar han bestämt att hon en av dessa dagar skulle "behöva lära sig sin lektion" och ofta klagar över att behöva hjälpa till att kontrollera det slutna rummet (varför han måste underkasta sig Haruhis krav).

Kyon var den enda personen som talade till Haruhi med hennes förnamn (utan hedersbeteckning). Kyon önskar att Haruhi skulle återvända till ett normalt liv, och som han säger i "Charmed at First Sight LOVER", önskar han att hon skulle få en pojkvän så att han inte skulle behöva gå igenom så mycket arbete.

När det gäller hans relationer med andra människor,

Att se den mänskliga versionen av Yuki i The Disappearance of Haruhi Suzumiya lämnar en stark effekt på honom där det faktiskt var så starkt att han tror att Yuki åtgärder för att förändra världen beror på "kärlek", och han försöker hålla jämna steg med henne emotionell utveckling. Han blir avundsjuk när Nakagawa tror att han älskar henne i "Charmed at First Sight ELSKARE", och Kyon medger att han har känslor för Yuki (romantiskt, vänskapsmässigt eller familjemässigt) i samma kapitel.

När det gäller Asahina:

Kyon har ett intresse för Mikuru, vilket är något flirtigt med tanke på att han håller filer med hennes bilder. I själva verket lockades Kyon till Mikuru mer än några andra kvinnliga medlemmar i SOS Brigade på grund av hennes skönhet och blyga utseende.

Kyons defensiva handlingar har gjort det möjligt för Mikuru att känna känslor gentemot honom. Han förklarar också i Charmed at First Sight ELSKARE att om hon någonsin får en pojkvän kommer han att "förfölja honom hela dagen". Men vid ett tillfälle påpekade Koizumi att Mikurus karaktär bara kan agera för att förföra Kyon eftersom hennes skönhet också var ett viktigt faktum för varför hon väljs bland tidsresenärer eftersom det att komma nära Kyon kan hjälpa henne att undersöka Haruhi (eller till och med övertyga Kyon att låta Haruhi förändra världen som hon vill)

Sammanfattningsvis verkar Kyon inte vara kär i Haruhi. Istället har han mer sannolikt känslor för Yuki.

4
  • 1 Om han har starkare känslor för Yuki, varför valde han då Haruhis värld istället för Yukis i Disapearance? Det är ingen mening.
  • Jag är inte säker på exakt vilken del du pratar om eftersom jag inte har sett filmen, men här är vad wikien säger: "På julafton anser Kyon att han är skyldig att gå tillbaka i tiden och rädda sig själv, men drar slutsatsen att världen kan vänta och går med i Haruhis hotpot-fest. " Om du vill ha mer förklaring, se här: haruhi.wikia.com/wiki/….
  • 1 Om du inte har sett filmen skulle jag inte anse att du svarar så välinformerad. Filmen ger enorm inblick i vad Kyon tycker och hur han känner för både Haruhi och Yuki. Och jag tycker inte att det är bra att citera wiki.
  • @Euforisk, ja jag håller med dig. Kyon bestämde sig fortfarande för att välja Haruhis värld framför Yukis i försvinnandet (även om han resonerade att Haruhis värld var mer intressant och roligare).

Kyon var aldrig i en "Haruhi eller Yuki: vem gillar du mer, gå!" position när som helst under Dissapearance-romanen eller filmen. Om du tolkar det som sådant, är du antingen inte särskilt uppmärksam, eller så är det bara en felaktig tolkning av karaktärens motivation. Det är kognitivt dissonant att ens antyda att Kyon förkastade den alternativa världen "för Haruhi". Om du inte märkte det fanns Haruhi i den alternativa världen, med exakt samma personlighet. Boken säger till och med tydligt att den enda som förändrats var Yuki själv.

Kyons preferens för den gamla världen framför den nya berodde enbart på det faktum att den gamla var mer intressant och äventyrlig eftersom den var övernaturlig. Det och det faktum att han gillade den gamla Yuki bättre än den helt nya.

Med detta sagt vet vi inte vem Kyon älskar, men det är tydligt att han har starka känslor för alla de tre tjejerna, när böckerna och serierna går framåt.

Ta detta citat från Charmed at First Sight Lover, till exempel:

"Under de senaste månaderna sedan vi träffades har jag delat många minnen med Nagato. Även om jag också har delat minnen med Haruhi, Asahina-san och Koizumi, fann jag att jag har upplevt fler händelser i synnerhet med Nagato. I faktiskt, varje situation verkar involvera henne. Jag kan lika gärna nämna detta, hon är förmodligen den enda personen som fick klockan i mig att skaka kraftigast. Oavsett vad som händer skulle Haruhi alltid hitta en väg ut, bara Asahina-san måste förbli som hon själv, medan Koizumi kan gå till helvetet för allt jag bryr mig, men ... "

2
  • Jag frågar inte bara om filmen utan hela anime-serien och filmen i allmänhet.
  • Eller så kan du argumentera för att vara Gud är för Kyon en viktig del av vem Haruhi är och en del av varför han är kär i henne.

I slutromanen Haruhi Suzumiyas förvåning del 2:

Efter att ha kastats av en av de blå jättarna (himmelska) gick han in i tidssprånget in i framtiden och han såg Haruhis hästsvansar bli längre sedan hon gick in på college och även Kyon såg framtiden själv vid ett av högskolans fönster.

Så ja, de verkade hamna tillsammans (även om de faktiskt inte är riktigt tillsammans som de träffar eller något).

Jag minns något Kyon tänkte på från Endless Eight (i ljusromanen The Rampage of):

"Att sova tillsammans så här är Haruhi och Asahina-san en anständig tävling. Kanske föredrar vissa människor till och med Haruhi."

"Hmmm ... definitivt."

Kyon gillar definitivt Haruhi för i avsnittet / kapitlet är försvinnandet av Haruhi Suzumiya när han blev galen och letade efter Haruhi. Han gör inte ens ett ögonblick med Mikuru ens lite! Han sa till och med i ett av kapitlen, 'Miss Asahina är söt, men Haruhi är mycket bättre', så jag håller med "Haruhi-Kyon" -förhållandet. Och verkligen, jag gillar "Koizumi-Asahina" istället.

Personligen tror jag att oavsett vad som händer i framtiden och eller vem han väljer, stannar Kyon oundvikligen alltid hos Haruhi. Oavsett om det utvecklas romantiskt eller inte, så är det hans val, för av alla karaktärer är han den mest mänskliga med den mest fria viljan.

Kyon kommer sannolikt att ha flikar i framtiden men det faktum att hans öde för alltid är sammanflätat med Haruhi förblir som den ultimata sanningen. Jag hatar att tänka på det, men jag tror att Kyon aldrig verkligen agerar på hans känslor för Nagato, för trots att hon ständigt förändras föddes hon som en utomjording med en specifik plikt. Nagato kommer aldrig att vara riktigt fri att förfölja någon form av romantisk relation med Kyon och så kommer hon aldrig att välja honom framför Haruhi.

Nu för Mikuru? Jag tror också att inget riktigt allvarligt utvecklas mellan Kyon och henne. Hennes framtida jag kan vara kär i honom men för att hon villigt distanserar sig från honom på grund av rädslan för Haruhis reaktion om de hade ett förhållande. Tillsammans med Nagato är Mikurus enda syfte att observera och stödja Haruhis utveckling. Trots att hon kan falla för Kyon, vilket framgår varje gång hon ser den nuvarande Kyon av sitt framtida jag, behåller hon avståndet och till och med varnar honom för att hålla ett sådant avstånd i framtiden eftersom hon vet att hon bara kommer att lida av att behöva hålla tillbaka hennes egna önskningar och känslor gentemot honom. Således är det mer troligt att Kyon aldrig kommer att hamna i någon av de två trots sina intressen.

Det är tråkigt att säga att Kyon och Haruhi kan träffa andra människor i framtiden och uppleva olika saker, men de kommer alltid att hålla fast med varandra, för alltid i en oupphörlig slinga av ett kärleks- / hatförhållande.