Anonim

За это УБИЛИ ЛЬВА РОХЛИНА - Вся правда об УРАНОВОЙ СДЕЛКЕ (соглашение ВОУ-НОУ)

Jag tittar just nu Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Jag har en fråga angående identiteten på homunculus inuti Selim Bradley.

Är han stolthet? Eller är han en annan homunculus?

I avsnitt 42, när Van Hohenheim träffade Pride i en underjordisk passage i Liore, sa han att Pride inte skulle ha kunnat bo utanför en sfärisk kropp.

Detta förvirrar mig om hur Selim Bradley kan vara stolthet. Saknar jag något här?

5
  • Vilken Full Metal Alchemist pratar du om? 2003 eller FMAB 2008?
  • min fråga gäller FMAB 2008
  • När var den här kommentaren van Hohenheim ungefär? (Till exempel var detta möjligen när han var i Lior?)
  • @Maroon: Jag tror att det var när han gick ner för den underjordiska transmutationscirkeln för första gången. Han träffade Pride för första gången där nere och påminde omedelbart om homuculus i kolven tidigare, eftersom de har liknande egenskaper.
  • @nhahtdh ja exakt.

Potentiella spoilers för manga och Brotherhood kontinuiteter. Jag är konservativ med spoiler markdown, eftersom jag inte kan säga hur mycket du har sett.

Vi får först en viktig bit information efter att Hawkeye interagerar med Selim (ep. 37, vol. 18):

Selim är verkligen stolthet. Hawkeye blir misstänksam mot Selim när han pratar med fru Bradley och konfronteras sedan av honom. Hawkeye vidarebefordrar senare ett meddelande till Roy om att han är en homunculus (vol. 19, kan inte hitta exakt avsnittnummer).

Senare bekräftas informationen efter att Edward och de andra återvänder till Central (ep. 46-49, vol. 21-23).

Edward, hans bror, hans far och några människor som gick med honom medan han var på Briggs slåss mot Selim, som de märker är en homunculus. Det visas tydligt att han är stolthet: Jag tror att han kommenterar detta, och även om han inte gör det, framgår det tydligt av ögonmönstret som hans attack består av att han är samma homunculus Van Hohenheim som han konfronterade i Lior (ep 42, volym 19).


Så detta lämnar din fråga:

I avsnitt 42, när Van Hohenheim träffade Pride i en underjordisk passage i Liore, sa han att Pride inte skulle ha kunnat bo utanför en sfärisk kropp.

Han hänvisade till att Pride var begränsad till en viss del av de underjordiska tunnlarna:

Jag antog att det endast hänvisade till de delar av tunneln som omger Amestris, och begränsningen gällde endast Prides verkliga form (inte hans mänskliga behållare).

Det verkar också som att han hänvisade till var Prides skuggor kunde röra sig (åtminstone när han var utanför Central), inte där Prides "behållare" eller kropp kunde vara:

Pride är trots allt Selim Bradley, och Selim Bradley har ett relativt normalt utseende på ytan av Central, där han antagligen rör sig inom gränserna för de underjordiska tunnlarna.

1
  • Egentligen är jag ganska säker på att när han sa det om skuggorna var det ett fall av felaktig identitet. Han trodde att det var imp i kolven men vid närmare granskning insåg han att han var en annorlunda varelse som mycket liknade imp i kolven som "en handling av fåfänga"

Selime Bradley är Pride. han är den första Homunculi skapad av fader i Faders avbild. han kan resa var som helst med i nationen. den transmutationella cirkeln fungerar som ett sekundärt skal