Anonim

Psykedelisk tystnad av glömska!

Om du har tittat på några Gintama-episoder igen och märkt de parasitiska svamparna i något avsnitt. Som började växa på huvudet och långsamt ta över dem.

Jag kom också över pokemon Paras som något ganska liknande händer:

Medan Paras symbiotiska förhållande till svamparna på ryggen inte är helt normalt är det fördelaktigt för båda; Paras matar svamparna med sin kropp, och svampen ger ytterligare försvar. Exakt hur mycket kontroll svamparna kan utöva över Pokémon är inte klart, men konstigt går till störande när Paras utvecklas till Parasect.

Det är svårt att säga exakt vilken förändring som sker på nivå 24, men av någon anledning tar svamparna sin chans och går samman i en enda organism och tar över parorna i processen. Med ökad aggression och ett par zombifierade mjölkiga ögon ersätts allt sött eller älskvärt med Paras av en demonisk drönare som kallas Parasect.

Så nu min fråga: var kommer den parasitiska svampen ifrån? Är detta gjord i anime, eller som många andra anime-komponenter baserade på någon form av folklore?

4
  • Relaterad? anime.stackexchange.com/questions/7530/…
  • @ Memor-X Tror inte det, men vet inte om inte någon svarar; P
  • om din fråga handlar om parasitsvamp kan det vara till hjälp bara från att läsa om Parasect, särskilt hur Cordyceps används i The Last of Us, jag har inte sett Gintama så jag kan inte säga om svampens sak är en munkavle eller inte
  • Det är också i Fairy Tail, jag har inget mer att säga!

Jag tror inte att Gintama, Pokémon och trope head-svampar är relaterade.

Anledningarna till var och en verkar vara helt olika. Parasitiska svampar finns i verkliga världen och det är där det mesta av Pokémon-karaktärsdesigninspirationen kommer ifrån. Gintama är ett äventyr där en "parasitinfektion" skulle vara en trevlig plot för en berättelse att utvecklas runt, och den "sorgliga svamp" tropen verkar inte vara inblandad i någon av dem.

Den parasitiska svampen kommer från det verkliga livet. Cordyceps

Från http://i.guim.co.uk/static/w-620/h--/q-95/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2012/5/3/1336047375506/Zombie-ant-infected -med - 001.jpg

Denna svamp infekterar insekter och använder dem för att föda upp. Det är här Game Freak fick sin inspiration för Parasect.