Anonim

10 falska minnen som alla tror

Ajin är ursprungligen en manga som sedan har haft några anpassningar till anime. I november 2015 verkar det ha anpassats till en film: Ajin Part 1: Shoudou (Ajin: Demi-Human - Compel). MALs blurb för filmen lyder:

För gymnasiet Kei och för minst fyrtiosex andra Ordlighet är den otäckaste överraskningen någonsin.

Tyvärr för Kei gör en sådan prestation honom inte till en superhjälte. I både allmänhetens och regeringens ögon är han ett sällsynt exemplar som måste jagas och överlämnas till forskare för att experimentera på livet en halvmänniska som måste dö tusen dödsfall till förmån för mänskligheten .

Filmen listar två ännu inte släppta uppföljare: Ajin Part 2: Shoutotsu, som släpps i maj 2016; och Ajin del 3: Shougeki, kommer att släppas i september 2016. Blurb för dessa två är densamma som den för den första filmen.

Mangan anpassades också till en anime-serie, Ajin, som släpptes mellan januari och april 2016 (vintersäsongen 2016). Den här listar de tre filmerna som "Alternativa versioner", och dess blurb lyder:

Var det finns liv, det finns döden ... eller finns det? Vad skulle du göra om du aldrig kunde dö? Möjligheterna är oändliga.

För sjutton år sedan upptäcktes förekomsten av en speciell art som heter Ajin i Afrika. De sägs vara odödliga varelser, med flera övernaturliga förmågor, som ser ut som alla andra människor. Är dessa Ajin bara slumpmässiga naturfenomen eller skickades de medvetet till jorden för att förstöra den?

Sedan deras första upptäckt har flera andra Ajin-framträdanden rapporterats över hela världen. För majoriteten av medborgarna är dessa varelser dock mindre verklighet och mer av något du ser då och då i en lärobok eller i nyheterna. Så här var det för den unga huvudpersonen i serien, Kei. Det var tills en plötslig händelse förändrade hans liv för alltid ...

Ajin är en övernaturlig anime full av komplexa idéer om liv och död, liksom den mörka sidan av mänsklig natur. Vad betyder det att verkligen vara människa?

Det är inte helt klart för mig om den första filmen täcker anime-serien och de andra två är nytt innehåll, eller om de tre filmerna ska vara en sammanfattning av hela serien (kanske det ska vara tre anime-säsonger av Ajin, och var och en av filmerna återger en av dem?).

Vad är förhållandet mellan manga, anime-serien och filmerna (med tanke på att två av de tre filmerna ännu inte har släppts, kan den delen vara svårare att svara)? Är anpassningarna trogen mot mangan?

1
  • Efter att ha sett den första filmen och första säsongen av serien kan jag bekräfta att serien täcker hela den första filmen, med exakt samma scener och några fler. Jag kommer ihåg att det förvånade mig eftersom jag inte förväntade mig att serien skulle täcka mer än den första filmen när den andra släpptes på teatrar för inte så länge sedan jämförelsevis. Jag såg dock inte den andra filmen eller den andra säsongen i serien, så jag kan inte säga om slutet på den första säsongen skiljer sig från den andra filmen eller inte.

Jag har tittat på anime fram till det sista avsnittet hittills, som är den 8: e i andra säsongen, medan jag också fortsätter att läsa mangan (den fortsätter). Första säsongen av Ajin är helt trogen mot mangan fram till de två sista avsnitten, då ändras det bara lite så det är inte så stort. Men denna andra säsong skiljer sig från 2 avsnitt och framåt, mycket annorlunda än mangan. Detta betyder inte att anime inte är lika bra som mangan, den andra säsongen är verkligen trevlig, men vad som händer är att det i mangan fanns några riktigt intressanta delar med viktiga karaktärshistorier. Till exempel,

Izumi som var väldigt grovt och harvande men det verkar som om de i anime har censurerat det, vilket verkligen gjorde mig förbannad. Sedan fick vi Kei Nagais sanna känslor gentemot vad som händer runt honom, vilket inte tydligt visas i anime, och också och det mest annorlunda: de har förändrat hela huvudplottet.

Allt som händer i mangan som borde ha varit under den här andra säsongen finns inte, striderna, Satous galna planer etc. Detta kan dock förklaras för jag tror att den andra säsongen började när denna fantastiska båge i manga var inte över ännu, så jag antar att produktionen bestämde sig för att bara gå FMA-banan. Men som sagt är det fortfarande värt att titta på det, det är bra och lägger till nya saker:

vi kan se en viss utveckling i Izumi och Tosakis förhållande och vi får ganska 1 minut eller mindre fanservice med söt Nagai-rodnad.

Så ja i grund och botten, första säsongen är helt trogen, andra säsongen är inte men det är fortfarande mycket bra.